Tresčí polévka s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tresčí polévka s krevetami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58007 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
350 g | Brambory |
150 g | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
150 g | Fazolové lusky zelené |
130 g | Krevety tygří - loupané |
150 g | Mrkev kořen |
20 g | Olej olivový extra panenský |
40 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
2 špetka | Šafrán |
8 g | Sůl |
500 g | Treska obecná |
120 ml | Víno bílé |
800 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 105,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Fazolové lusky zelené, Pažitka, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Šafrán, Treska obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tresčí polévka s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, celer a mrkev nastrouháme nahrubo, brambory oškrábeme, nakrájíme na osminky, česnek prolisujeme, fazolové lusky zbavíme vláken a trochu pokrájíme. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, mrkev, celer a osmahneme. Přidáme brambory, česnek, orestujeme, podlijeme vínem, vývarem, přidáme šafrán, zakryjeme pokličkou a vaříme asi 15 minut. Filety z tresky nakrájíme na menší kousky a spolu s fazolovými lusky přimícháme do hrnce. Vaříme dalších 8 minut. Přisypeme vyloupané krevety, povaříme tři minuty, podle chuti osolíme, opepříme a odstavíme. |
3 | Polévku rozlijeme do talířů, posypeme posekanou pažitkou a podáváme. |