Recept

Vepřové maso na sladkokyselo

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 58010

Ingredience

200 g Ananas
1 ks Chilli paprička
7 g Křen
10 g Maizena - kukuřičný škrob
20 ml Ocet vinný červený
80 ml Olej arašídový (podzemnicový)
20 ml Omáčka Ketjap
40 ml Omáčka sójová
80 g Paprika zelená
3 g Pepř cayenský
3 g Pepř černý mletý
50 g Pórek
6 g Sůl
600 g Vepřová panenka
120 ml Víno rýžové čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 832kJ
4% Sacharidy 14 g
33% Tuky 25 g
48% Sodík 955 mg
58% Bílkoviny 33 g

Vepřové maso na sladkokyselo postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso osušíme, nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. V míse smícháme škrob, sójovou omáčku, ocet, rýžové víno, ketjap manis, strouhaný křen a cayenský pepř. Vzniklou směsí zalijeme maso a necháme 15 minut marinovat.

2

Ve woku rozpálíme polovinu oleje a na středním ohni 5 minut osmažíme na kousky nakrájenou papriku, chilli papričku a pórek. Na jiné velké pánvi na zbytku oleje opečeme marinované maso ze všech stran asi 8-10 minut. Maso přidáme do woku spolu s na kostičky nakrájeným ananasem a zbylou marinádou a necháme 5 minut dusit. Hotový pokrm osolíme, opepříme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept