Masová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masová polévka
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58011 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
600 g | Brambory |
200 g | Celer bulvový |
200 g | Cibule |
200 g | Hovězí maso přední |
800 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Majoránka |
80 g | Morek |
200 g | Mrkev kořen |
10 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
80 g | Petržel kořen |
40 g | Petržel - nať |
120 g | Pórek |
8 g | Sůl |
200 g | Telecí maso přední |
200 g | Vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 155,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Hovězí maso přední, Hovězí vývar základní, Majoránka, Morek, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Telecí maso přední, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masová polévka postup přípravy receptu:
1 | Hovězí, telecí a vepřové maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, mrkev, celer, petržel nastrouháme nahrubo, brambory oškrábeme, nakrájíme na plátky, pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka, morek na plátečky. Snítky petrželky a majoránky svážeme. |
2 | Do hrnce nasypeme všechny suroviny i s bylinkami, zalijeme vývarem, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme mletou papriku a vaříme velmi zvolna asi 80 minut, až bude maso měkké. |
3 | Před podáváním odstraníme svazek bylinek. |