Recept

Telecí filé Marie-Louise

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58012
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

120 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká
600 g Mrkev kořen
2 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 994kJ
4% Sacharidy 15 g
40% Tuky 30 g
25% Sodík 497 mg
60% Bílkoviny 34 g

Telecí filé Marie-Louise postup přípravy receptu:

1

Do vařící osolené vody vložíme očištěnou mrkev nakrájenou na kousky a 10 minut povaříme. Vodu slijeme, ponecháme asi 100 ml na zředění pyré.

2

Mrkev rozmixujeme do hladké kaše, přilijeme uschovaný vývar, podle potřeby přisolíme a upravíme na talíře.

3

Telecí kýtu (malý ořech) nakrájíme na plátky, je-li třeba, na okraji nožem několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a prudce opečeme z obou stran na másle. Opečené plátky položíme na mrkvovou kaši a vše přelijeme tukem z pečení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept