Hovězí kotlík s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí kotlík s bylinkami
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58013 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Bazalka |
500 g | Brambory |
250 g | Cibule |
600 g | Fazolové lusky zelené |
600 g | Hovězí plec |
600 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
30 g | Saturejka |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 114,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,4mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Cibule, Fazolové lusky zelené, Hovězí plec, Hovězí vývar základní, Olej slunečnicový, Rajčata loupaná (konzervovaná), Saturejka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí kotlík s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na kostky, brambory oškrábeme, nakrájíme na silnější plátky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, loupaná rajčata slijeme, zelené fazolové lusky zbavíme vláken, odkrojíme obě špičky a lusky překrojíme napůl, saturejku, petrželku a bazalku posekáme najemno. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a osmažíme dozlatova. Přidáme maso, osmahneme ze všech stran, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme asi 45 minut. Přisypeme brambory, saturejku, fazolky a vaříme dalších 20 minut. Nyní přidáme rajčata, petrželku, bazalku a dusíme doměkka. |