Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58014

Ingredience

8 ks Brambory
1 kávová lžička Cukr krupice
200 g Hrášek
20 g Mouka pšeničná hladká
140 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 590 kcal
Kilojoule 2 467kJ
9% Sacharidy 33 g
45% Tuky 34 g
26% Sodík 521 mg
69% Bílkoviny 39 g

Telecí filé Dartois postup přípravy receptu:

1

Stejně velké brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé je oloupeme.

2

Propláchnutý hrášek vložíme na 20 g rozehřátého másla, pokapeme vodou, přidáme špetku soli a lžičku cukru, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení kastrolkem několikrát zatřepeme, aby se hrášek nepřipálil.

3

Uvařené brambory překrojíme na půlky, vydlabeme, naplníme dušeným hráškem, narovnáme do zapékací mísy vymazané 40 g másla a v předehřáté troubě krátce zapečeme.

4

Telecí kýtu (malý ořech) nakrájíme na plátky, je-li třeba, na okraji nožem několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a prudce opečeme z obou stran na 80 g másla. Opečené plátky rozdělíme na talíře, obložíme pečenými bramborami s hráškem a přelijeme výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept