Telecí filé Dartois - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí filé Dartois
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58014 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
8 ks | Brambory |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Hrášek |
140 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
2 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí kýta |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 159,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 382,5mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Hrášek, Sůl, Telecí kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí filé Dartois postup přípravy receptu:
1 | Stejně velké brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé je oloupeme. |
2 | Propláchnutý hrášek vložíme na 20 g rozehřátého másla, pokapeme vodou, přidáme špetku soli a lžičku cukru, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení kastrolkem několikrát zatřepeme, aby se hrášek nepřipálil. |
3 | Uvařené brambory překrojíme na půlky, vydlabeme, naplníme dušeným hráškem, narovnáme do zapékací mísy vymazané 40 g másla a v předehřáté troubě krátce zapečeme. |
4 | Telecí kýtu (malý ořech) nakrájíme na plátky, je-li třeba, na okraji nožem několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a prudce opečeme z obou stran na 80 g másla. Opečené plátky rozdělíme na talíře, obložíme pečenými bramborami s hráškem a přelijeme výpekem. |