Vepřové medailónky Chartres - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové medailónky Chartres
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58016 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Brambory pečené |
2 polévková lžíce | Estragon |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
80 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
600 g | Vepřová panenka |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 463,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 618,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Estragon, Sádlo škvařené, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vepřová panenka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové medailónky Chartres postup přípravy receptu:
1 | Z vepřové panenky nakrájíme přes vlákno 12 medailónků, naklepeme je, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na obou stranách na rozehřátém sádle. |
2 | Lístky estragonu spaříme v malém množství vody, scedíme a a necháme okapat. |
3 | Na nahřátý talíř upravíme pečené brambory, na ně položíme medailónky, přelijeme výpekem, posypeme spařeným estragonem a posypeme prolisovaným vaječným žloutkem. |