Vepřové medailónky Chevreuse - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové medailónky Chevreuse
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58017 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
40 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
400 g | Okurka salátová |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
80 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 104,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 116,9mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Okurka salátová, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové medailónky Chevreuse postup přípravy receptu:
1 | Salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme, necháme 5 minut „vypotit“ a osušíme je v ubrousku. |
2 | V kastrolku rozehřejeme máslo, vložíme plátky okurek, přikryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka. |
3 | Z vepřové panenky nakrájíme přes vlákno 12 medailónků, naklepeme je, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na obou stranách na rozehřátém sádle. |
4 | Na nahřáté talíře upravíme dušené okurky, na ně položíme opečené medailónky, obložíme je malými vařenými bramborami a přelijeme vypečenou šťávou z masa. |