Recept

Vepřové medailónky Cova

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58018

Ingredience

600 g Brambory
1 kávová lžička Cukr krupice
200 g Hrášek
50 g Mandle
50 g Mouka pšeničná hladká
150 g Mouka pšeničná hrubá
60 g Máslo čerstvé
120 g Olej rostlinný
50 g Pšeničná krupice
100 g Strouhanka
1 polévková lžíce Sůl
600 g Telecí kýta
2 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová panenka
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,213 kcal
Kilojoule 5 076kJ
25% Sacharidy 90 g
78% Tuky 59 g
59% Sodík 1 g
147% Bílkoviny 83 g

Vepřové medailónky Cova postup přípravy receptu:

1

Propláchnutý hrášek vložíme na 20 g rozehřátého másla, pokapeme vodou, přidáme špetku soli a lžičku cukru, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení kastrolkem několikrát zatřepeme, aby se hrášek nepřipálil.

2

Oloupané brambory uvaříme a ještě za horka nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme krupici, lžičku soli, vejce a mouku.

3

Oloupané mandle nasekáme nadrobno a smícháme se strouhankou. Z těsta vytvarujeme válečky, které obalíme ve vajíčku a strouhance s mandlemi a osmažíme na 80 g oleje.

4

Z vepřové panenky nakrájíme přes vlákno 12 medailónků, naklepeme je, osolíme, obalíme v hladké mouce, vajíčku a strouhance a usmažíme jako řízek na směsi 40 g másla a 40 g oleje.

5

Na talíře je klademe na dušený hrášek a obložíme smaženými bramborovými kroketami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept