Rychlý nákyp z knedlíku, smetany a vajec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 53 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý nákyp z knedlíku, smetany a vajec
Celkový čas: | 53 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 38 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 58022 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Knedlík kynutý |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Na vytření mísy | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Smetanová zálivka | |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
2,5 dl | Smetana |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 543,2mg |
Draslík | 179,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 564,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Knedlík kynutý, Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 30%, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlý nákyp z knedlíku, smetany a vajec postup přípravy receptu:
1 | Do misky nastrouháme tvrdý sýr. V druhé misce rozšleháme vejce se smetanou a hořčicí. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a přimícháme do smetany s vejci. |
2 | Šišku kynutého knedlíku pokrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme máslo (2 lžíce) s olejem a plátky osmažíme dozlatova z každé strany. Zapékací mísu vytřeme 2 lžícemi másla, osmažené plátky poklademe do mísy na hrany za sebe a přelijeme je připravenou smetanou s vejci a petrželkou. Vidličkou plátky knedlíku od sebe mírně odtáhneme, aby se mezi ně dostala smetana s vajíčky. Povrch posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a nákyp dáme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme dozlatova přibližně 20-30 minut. Nákyp podáváme samostatně jako hlavní jídlo. |