Recept

Rychlý nákyp z knedlíku, smetany a vajec

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 53 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 38 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 58022

Ingredience

500 g Knedlík kynutý
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
100 g Sýr Eidam cihla 30%
Na vytření mísy
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Smetanová zálivka
3 polévková lžíce Petržel - nať
2,5 dl Smetana
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 795 kcal
Kilojoule 3 327kJ
18% Sacharidy 65 g
61% Tuky 46 g
8% Sodík 163 mg
59% Bílkoviny 33 g

Rychlý nákyp z knedlíku, smetany a vajec postup přípravy receptu:

1

Do misky nastrouháme tvrdý sýr. V druhé misce rozšleháme vejce se smetanou a hořčicí. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a přimícháme do smetany s vejci.

2

Šišku kynutého knedlíku pokrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme máslo (2 lžíce) s olejem a plátky osmažíme dozlatova z každé strany. Zapékací mísu vytřeme 2 lžícemi másla, osmažené plátky poklademe do mísy na hrany za sebe a přelijeme je připravenou smetanou s vejci a petrželkou. Vidličkou plátky knedlíku od sebe mírně odtáhneme, aby se mezi ně dostala smetana s vajíčky. Povrch posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a nákyp dáme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme dozlatova přibližně 20-30 minut. Nákyp podáváme samostatně jako hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept