Jednoduchý recept

Bramborová polévka s masovými knedlíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58029

Ingredience

500 g Brambory
120 g Cibule
500 g Hovězí maso mleté
600 ml Hovězí vývar základní
300 g Hrášek
40 ml Mléko polotučné
20 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
200 g Smetana 33% (šlehačka)
35 g Strouhanka
8 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 309kJ
10% Sacharidy 38 g
34% Tuky 26 g
68% Sodík 1 g
74% Bílkoviny 42 g

Bramborová polévka s masovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, očistíme kartáčkem na zeleninu, nakrájíme na osminky, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme zhruba půl hodiny. Cibuli nakrájíme nadrobno, vložíme do misky, přidáme strouhanku, zalijeme mlékem, přisypeme posekanou petrželku, přidáme mleté maso, vejce, sůl, pepř a vypracujeme masové těsto. Vytvarujeme malé knedlíčky, které osmažíme v pánvi na másle ze všech stran. Knedlíčky vsypeme do vývaru k bramborám, přidáme hrášek, smetanu, podle chuti ochutíme pepřem, solí a krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept