Recept

Voňavé knedlíčky s hříbky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 58032
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

200 g Hříbky čerstvé
3 špetka Kmín drcený
3,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
2,5 dl Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Olej olivový
3 špetka Pepř černý mletý
7 ks Rohlíky bílé
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
2 ks Šalotka
50 g Slanina vepřová

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 940kJ
17% Sacharidy 62 g
23% Tuky 17 g
12% Sodík 245 mg
28% Bílkoviny 16 g

Voňavé knedlíčky s hříbky postup přípravy receptu:

1

Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Oloupané šalotky pokrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Bílé rohlíky nakrájíme na kostičky.

2

V pánvi rozpálíme máslo (2.5 lžíce) s olejem (2 lžíce), na něm osmažíme šalotku dorůžova, přidáme pokrájené rohlíky, promícháme a vše osmažíme dozlatova. Stále mícháme a dáváme pozor, aby se nic nepřipálilo. Z pánve vše dáme do mísy.

3

V druhé pánvi vysmažíme slaninu dozlatova, slaninu vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme ji do mísy k rohlíkům. V misce rozšleháme vejce v plnotučném mléce a zalijeme osmažené rohlíky s šalotkou. Promícháme a necháme rozmočit.

4

Ke zbylému omastku přidáme máslo (1 lžíce) a když se rozpustí, přidáme pokrájené hříbky. Vydusíme je z vlastní šťávy, ochutíme solí, pepřem, drceným kmínem a vysmažíme dozlatova. Necháme je trochu vychladnout a vyklopíme do mísy k namočeným rohlíkům. Promícháme a vařečkou vzniklé těsto dobře zpracujeme. Z těsta odkrajujeme pomocí lžíce hromádky těsta a v dlaních vytvoříme malé knedlíčky přibližně o průměru 4-5 cm.

5

V hrnci přivedeme k varu 0.7 dl - 1 litr vody. Nad vodu postavíme síťku, na ni poklademe knedlíčky, hrnec zakryjeme poklicí a knedlíčky vaříme v páře podle velikosti 10-12 minut.

6

Uvařené knedlíčky rozkrojíme, dáme na talíře, pokapeme rozpuštěným máslem a servírujeme.

Poznámka

Rohlíky by měly vážit 1 ks - 50 g. Z tohoto množství utvoříme 24-25 knedlíčků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept