Krůtí řízky ve vinném těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízky ve vinném těstíčku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 58038 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Krůtí prsa |
40 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mouka pšeničná hladká |
30 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
120 ml | Smetana na šlehání |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
60 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 656,7mg |
---|---|
Cholesterol | 221,8mg |
Draslík | 462,8mg |
Vláknina | 33,1mg |
Vitamín A | 150,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana na šlehání nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí řízky ve vinném těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Smetanu lehce ušleháme. |
2 | V míse promícháme mouku, rozšlehaná vejce, víno a smetanu. Ve vzniklém těstíčku namáčíme řízky a smažíme na másle s olejem z obou stran dozlatova. |