Recept

Kynuté buchty s pikantní kapustou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 58044

Ingredience

42 g Droždí
600 g Mouka pšeničná hrubá
2 ks Vejce slepičí
Smažené hříbky
150 g Hříbky čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
3 špetka Sůl
Dušená kapusta
2 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
500 g Kapusta
1 kávová lžička Ocet
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
Mouka na pomoučený vál
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
Na potření a vymazání
3 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 738 kcal
Kilojoule 3 088kJ
34% Sacharidy 123 g
21% Tuky 16 g
54% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Kynuté buchty s pikantní kapustou postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme kapustu, čerstvé hříbky a cibuli. Kapustu pokrájíme na nudličky, cibuli na kostičky a hříbky na plátky. Slaninu v hrnci vysmažíme, vyškvařenou slaninu děrovanou naběračkou vyjmeme a odložíme do misky. Na zbylý omastek dáme hříbky a vydusíme je z vlastní šťávy. Jakmile se začnou smažit, dochutíme je 3 špetkami soli a 2 špetkami pepře. Vše vyklopíme na vyškvařenou slaninu.

2

Do hrnce přilijeme olivový olej, na něm zpěníme cibuli dorůžova, přidáme k ní pokrájenou kapustu, ochutíme solí, pepřem, cukrem, promícháme a pod poklicí při mírné teplotě dusíme asi 15-18 minut. Kapusta by měla být měkká a bez šťávy. Pokud zbyla nějaká šťáva z kapusty, necháme ji odpařit. Poté kapustu dochutíme octem (případně i cukrem a pepřem). Přimícháme do ní houby se slaninou a necháme směs vychladnout.

3

V míse rozmícháme hrubou mouku s rozdrobeným droždím. Do vychladlé kapusty přimícháme postupně 2 vejce, poté budeme přisypávat mouku tak, aby vzniklo vláčné ale nelepivé těsto. Dáme ho na pomoučený vál a těsto znovu vypracujeme. Nakrájíme ho na 12 stejných dílů. Pečící plech vytřeme olivovým olejem. Z každého dílu těsta vytvoříme kulaté buchty, které dáme na vymazaný plech. Každou buchtu potřeme celou olivovým olejem. Buchty necháme asi 15 minut kynout, poté je dáme do předehřáté trouby na 180-190 °C a pečeme dozlatova přibližně 20-25 minut. Vychladlé upečené buchty od sebe oddělíme, dáme na talíře a podáváme samostatně nebo jako přílohu ke grilovanému, uzenému nebo pečenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept