Krůtí řízky plněné ořechy a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízky plněné ořechy a sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58047 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Krůtí prsa |
50 g | Máslo čerstvé |
120 g | Niva |
40 ml | Olej rostlinný |
60 g | Ořechy vlašské |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na těstíčko | |
---|---|
100 g | Mouka pšeničná hladká |
200 ml | Smetana |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 235,2mg |
Draslík | 518,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 153,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Sůl, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Niva, Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí řízky plněné ořechy a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Krůtí maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Ořechy nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme nahrubo. |
2 | Řízky naplníme sýrem, ořechy, maso přeložíme, okraje sklepneme a zajistíme jehlou. V míse našleháme vejce se solí a smetanou, zašleháme mouku a vymícháme hladké těstíčko. V těstíčku namáčíme závitky a na másle s olejem je z obou stran smažíme na mírném plameni. |
3 | Před podáváním odstraníme jehly a závitky podáváme rozpůlené šikmým řezem. |