Ledová káva Chicago - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 3 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ledová káva Chicago
Celkový čas: | 3 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 3 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58050 |
Kategorie: | Káva |
Ingredience
20 g | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Káva instantní |
1 dl | Likér krémový - Baileys |
1 dl | Martell cognac |
3,5 dl | Mléko plnotučné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 17,5mg |
Draslík | 88,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Káva instantní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér krémový - Baileys, Martell cognac, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ledová káva Chicago postup přípravy receptu:
1 | Studené mléko, koňak, kávu, vanilkový cukr a likér dáme do šejkru, který dobře uzavřeme a suroviny protřepeme. Opatrně otevřeme šejkr a hotovou kávu rozdělíme do připravených sklenek s ledem. |
Poznámka
Takto připravenou kávu podáváme studenou, vhodná je také jako studený dezert.