Recept

Vepřové kotlety Frikassé

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřové kotlety Frikassé 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58055
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
40 g Mouka pšeničná hladká
60 g Sádlo škvařené
100 ml Smetana
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vepřové kotlety
100 ml Víno bílé
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 691kJ
3% Sacharidy 12 g
36% Tuky 27 g
13% Sodík 257 mg
41% Bílkoviny 23 g
Vepřové kotlety Frikassé
  • Vepřové kotlety Frikassé
  • 1
  • Vepřové kotlety Frikassé
  • 2
  • Vepřové kotlety Frikassé
  • 3
  • Vložit obrázek

Vepřové kotlety Frikassé postup přípravy receptu:

1

Vepřové kotlety u kosti a po obvodu mělce nařízneme, lehce naklepeme, osolíme a v pánvi na rozpáleném sádle po obou stranách dozlatova opečeme. Opečené kotlety vyndáme, do tuku přidáme drobně nakrájenou cibuli, trochu ji osmažíme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vínem, vodou a citrónovou šťávou, přidáme bobkový list, povaříme, pak vrátíme kotlety, zakryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení je obracíme a je-li třeba, podléváme vodou. Když jsou kotlety měkké, přilijeme k nim smetanu, přisolíme a ještě chvilku dusíme.

Komentáře a hodnocení

 
ingo0@email.cz
Vepřové kotlety Frikassé
Doporucuji.Chutove bez poznamek.A i nos a oko se naji.Tak pratele,hupky dubky do kuchynky.blink
 
Anajka
Uživatel uvařil tento recept
Pochutnali jsme si, chuť je zvláštní, zajímavá.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept