Recept

Hovězí s jarní cibulkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 58059

Ingredience

200 g Cibulka jarní
400 g Hovězí svíčková
15 g Maizena - kukuřičný škrob
3 dl Olej arašídový (podzemnicový)
20 ml Olej sezamový
60 ml Olej slunečnicový
40 ml Omáčka sójová
40 g Sezam - semena
20 ml Sherry brandy
3 g Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 571 kcal
Kilojoule 2 391kJ
3% Sacharidy 11 g
57% Tuky 43 g
19% Sodík 372 mg
48% Bílkoviny 27 g

Hovězí s jarní cibulkou postup přípravy receptu:

1

Svíčkovou osušíme, nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy. V misce smícháme škrob s bílkem a slunečnicovým olejem, směsí zalijeme maso a necháme 30 minut marinovat.

2

Jarní cibulku nakrájíme na 4cm kousky a smícháme se solí, sherry a sójovou omáčkou.

3

Ve woku rozpálíme arašídový olej, kousky masa vyjmeme z marinády a vložíme do nerezového cedníku. Cedník s masem ponoříme na půl minuty do oleje. Vyndáme, necháme chvíli okapat a celý postup zopakujeme ještě jednou. Cedník s masem odložíme a uchováme v teple, olej z pánve slijeme, aby zůstalo jen trochu na dně a v něm osmažíme naloženou cibulku asi 1 minutu. Vrátíme zpět maso a ještě minutu podusíme. Podáváme pokapané sezamovým olejem a posypané sezamem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept