Polévka Lux z rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka Lux z rajčat
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5806 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
400 ml | Olej stolní |
15 dkg | Paštika játrová |
15 dkg | Prosciutto sušené |
500 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 153,4mg |
Draslík | 482,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,7mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Olej stolní, Paštika játrová, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Prosciutto sušené, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka Lux z rajčat postup přípravy receptu:
1 | V horké vodě spaříme rajčata, oloupeme a vykrájíme z nich masitou část bez slupek a bez jadérek. |
2 | Opečeme je na trošce oleje, přidáme sůl a hrst bazalky. |
3 | Zalijeme trochou zeleninového vývaru a rozmixujeme. |
4 | Polévka musí být hustá. |
5 | Do talíře dáme nakrájenou sušenou šunku, zalijeme teplou polévkou a nakone dáme nakrájenou paštiku. |