Vepřové kotlety na žampiónech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety na žampiónech
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58061 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
60 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
200 ml | Voda pitná |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 87,8mg |
Draslík | 518,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 6,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové kotlety na žampiónech postup přípravy receptu:
1 | Vepřové kotlety u kosti a po obvodu mělce nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a v pánvi na rozpáleném sádle po obou stranách dozlatova opečeme. Opečené kotlety vyndáme, do tuku přidáme drobně nakrájenou cibuli, trochu ji osmažíme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou, povaříme, pak vrátíme kotlety, zakryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení je obracíme a je-li třeba, podléváme vodou. |
2 | Žampióny očistíme, nakrájíme na plátky a v pánvi je na másle opečeme. |
3 | Na talíře upravíme kotlety, podlijeme je šťávou, na ně navršíme opečené žampióny a vše posypeme sekanou zelenou petrželkou. |