Bramborová polévka s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s parmezánem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58064 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
400 g | Brambory |
120 g | Cibule |
600 ml | Hovězí vývar základní |
25 g | Máslo čerstvé |
20 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
250 g | Pórek |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
8 g | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
20 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 62,2mg |
Draslík | 764,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 364,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,7mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej slunečnicový, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, slaninu na nudličky, lístky tymiánu posekáme najemno. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli se slaninou a osmahneme. Přidáme brambory, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut. Pórek zpěníme v pánvi na másle, přidáme do hrnce, osolíme, opepříme a dovaříme. Přimícháme smetanu, strouhaný parmezán, necháme projít varem, aby se sýr rozpustil, a odstavíme. |
3 | Před podáváním posypeme jednotlivé porce tymiánem. |