Jednoduchý recept

Bramborová polévka s parmezánem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58064
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

100 g Anglická slanina
400 g Brambory
120 g Cibule
600 ml Hovězí vývar základní
25 g Máslo čerstvé
20 g Olej slunečnicový
1 g Pepř černý mletý
250 g Pórek
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
8 g Sůl
60 g Sýr Parmezán
20 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 470 kcal
Kilojoule 1 968kJ
8% Sacharidy 28 g
45% Tuky 33 g
82% Sodík 2 g
29% Bílkoviny 16 g

Bramborová polévka s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, pórek na tenká kolečka, slaninu na nudličky, lístky tymiánu posekáme najemno.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli se slaninou a osmahneme. Přidáme brambory, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut. Pórek zpěníme v pánvi na másle, přidáme do hrnce, osolíme, opepříme a dovaříme. Přimícháme smetanu, strouhaný parmezán, necháme projít varem, aby se sýr rozpustil, a odstavíme.

3

Před podáváním posypeme jednotlivé porce tymiánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept