Bramborová polévka s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s mrkví
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58065 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
500 g | Brambory |
40 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mrkev kořen |
1 g | Pepř černý mletý |
250 g | Polévková zelenina Vita Star |
200 g | Pórek |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
8 g | Sůl |
900 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 71,1mg |
Draslík | 911,1mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,8mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Polévková zelenina Vita Star nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky, mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka, pórek na plátky, mraženou zeleninu necháme částečně rozmrazit. |
2 | Do hrnce vsypeme brambory, polévkovou zeleninu, zalijeme vývarem a vaříme asi 25 minut. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mrkev s pórkem a osmažíme. Podlijeme smetanou, zakryjeme pokličkou a 10 minut podusíme. Brambory s polévkovou zeleninou ve vývaru rozmixujeme, přimícháme mrkev s pórkem a smetanou, osolíme, opepříme a povaříme ještě 5 minut. |