Recept

Knedlíčky místo bonbónů

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 52 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 32 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 58069

Ingredience

15 g Brusinky sušené
1 polévková lžíce Cukr třtinový
0,5 polévková lžíce Cukr vanilka
6 polévková lžíce Mandle loupané
300 g Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Rohlíky bílé
2 polévková lžíce Sirup javorový
100 g Tvaroh jemný
2 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
15 g Višně
6 polévková lžíce Vlašské ořechy
1,5 dl Voda pitná
Voda na vaření
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 568 kcal
Kilojoule 2 376kJ
21% Sacharidy 77 g
24% Tuky 18 g
4% Sodík 87 mg
39% Bílkoviny 22 g

Knedlíčky místo bonbónů postup přípravy receptu:

1

Kandované višně pokrájíme na poloviny. Sušené brusinky omyjeme, dáme do misky, zalijeme studenou vodou a necháme namočené asi 15 minut, pak je scedíme a necháme okapat. Jemný tukový rohlík - loupák nakrájíme na kostičky.

2

V pánvi rozpálíme máslo a kostičky rohlíku osmažíme dozlatova. Čtyři lžíce loupaných mandlí a 4 lžíce vlašských ořechů pomeleme na masovém strojku. Dvě lžíce loupaných mandlí a 2 lžíce vlašských ořechů pokrájíme na menší kousky a odložíme do misky. Ze dvou vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

3

Do mísy dáme měkký tvaroh, přidáme 3 žloutky, třtinový a vanilkový cukr, mleté mandle s ořechy a směs důkladně utřeme dohladka. Do utřené směsi postupně přisypáváme hrubou mouku, až se pěkně spojí. Přidáme osmažené rohlíky, pokrájené mandle s ořechy, brusinky, višně a znovu vše dobře promísíme. Nakonec zapracujeme sníh z bílků.

4

Nastříháme potravinářskou fólii, přibližně 30 x 20 cm. Těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme ho na dvě části, z každé vytvarujeme váleček přibližně o průměru 4 cm. Váleček těsta vložíme na střed fólie, zabalíme a konce dobře zakroutíme. Váleček - knedlík ve fólii upravíme do požadovaného tvaru. Takto připravíme i druhý váleček. V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry vody. Zabalené knedlíky opatrně vložíme do vroucí vody, snížíme teplotu a pomalu je vaříme přibližně 25-30 minut.

5

Uvařené knedlíky opatrně rozbalíme a necháme vychladnout. Poté je nakrájíme na plátky silné do 2 cm. Plátky knedlíku dáme na mísu, pokapeme javorovým sirupem a servírujeme.

Poznámka

Takto připravené plátky knedlíku podáváme k čaji, kávě, nebo jen tak, když máme chuť na sladké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept