Bramborová polévka s krůtím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s krůtím masem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58070 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
800 ml | Hovězí vývar základní |
400 g | Krůtí prsa |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
6 g | Sůl |
150 g | Zelenina kořenová |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 224,6mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Krůtí prsa, Pažitka, Sůl, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka s krůtím masem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli s česnekem, necháme zesklovatět, přidáme kořenovou zeleninu, orestujeme, přimícháme brambory, zalijeme vývarem a vaříme 20 minut. |
3 | Mezitím připravíme maso. Krůtí prsa nakrájíme na kostičky, osmahneme v pánvi na másle, osolíme, opepříme, posypeme posekanou petrželkou a pažitkou, zalijeme trochou vývaru z polévky, 5 minut podusíme, obsah pánve přidáme do polévky, povaříme 5 minut a odstavíme. |