Bramborová polévka s potočnicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s potočnicí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58071 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
250 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
20 ml | Dolin - Vermouth |
100 g | Losos uzený |
80 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Potočnice |
120 g | Smetana 16% (pochoutková) |
8 g | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
500 ml | Vývar slepičí |
80 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 66,1mg |
Draslík | 564,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Losos uzený, Potočnice, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka s potočnicí postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 20 minut doměkka. Hrnec odstavíme a necháme zatím stranou. |
2 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, potočnici přebereme, odstraníme tvrdé stonky a listy trochu posekáme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli s česnekem, zpěníme, přidáme potočnici a smažíme asi 3 minuty. Podlijeme vývarem, vermutem, smetanou, opepříme a zvolna dusíme 10 minut. Obsah pánve přidáme k bramborám a rozmixujeme. Polévku postavíme na oheň, přimícháme zakysanou smetanu a necháme projít varem. |
3 | Plátky uzeného lososa nakrájíme na nudličky a jednotlivé porce polévky jimi ozdobíme. |