Bramborová polévka s kerblíkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s kerblíkem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58072 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
200 g | Kerblík |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 g | Pepř černý mletý |
80 g | Šalotka |
120 g | Smetana 16% (pochoutková) |
8 g | Sůl |
800 ml | Vývar zeleninový |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 30,6mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kerblík, Muškátový oříšek, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Vývar zeleninový, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka s kerblíkem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, šalotku nadrobno, kerblík posekáme najemno, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, česnek, zpěníme, přidáme polovinu kerblíku, orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme brambory, sůl, pepř, špetku mletého muškátu a vaříme asi 20 minut. Polévku rozmixujeme, přimícháme zbytek kerblíku, smetanu, krátce povaříme a odstavíme. |