Krůtí řízky se šunkou a sterilovanou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízky se šunkou a sterilovanou zeleninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 58073 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Hrášek sterilovaný |
50 g | Kapie sterilovaná |
600 g | Krůtí prsa |
60 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
40 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Čedar |
2 ks | Vejce slepičí |
50 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 276,9mg |
Draslík | 492,8mg |
Vláknina | 633,1mg |
Vitamín A | 400,7mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie sterilovaná, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hrášek sterilovaný, Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí řízky se šunkou a sterilovanou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Krůtí maso rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Všechnu sterilovanou zeleninu scedíme a necháme okapat (sterilovanou kapii pokrájíme na nudličky). |
2 | Na řízky položíme plátek šunky, plátek sýra a porci zeleniny. Řízek zavineme, sepneme jehlou. Závitky namáčíme v těstíčku, které jsme připravili rozšleháním vajec s moukou, smetanou a solí. Na mírném plameni závitky smažíme na másle s olejem z obou stran do zlatova. |
Poznámka
Servírujeme teplé.