Zeleninová polévka s fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka s fenyklem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58074 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
250 g | Brambory |
120 g | Cibule |
20 g | Fenykl čerstvý |
200 g | Fenykl sladký - hlíza |
150 g | Mrkev kořen |
30 g | Olej olivový extra panenský |
250 g | Passata (drcená rajčata) |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
100 g | Pórek |
8 g | Sůl |
250 g | Tuřín |
30 g | Tymián čerstvý |
700 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 3,2mg |
Draslík | 933,0mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Fenykl čerstvý, Sůl, Tuřín, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka s fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, pórek na plátky, mrkev na kolečka, brambory očistíme a spolu s hlízou fenyklu a tuřínem pokrájíme na kostičky, petrželku, tymián a bobkový list svážeme nití. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme všechnu zeleninu a dusíme zvolna asi 5 minut. Zalijeme vývarem, přiložíme svázané bylinky, přidáme passatu, osolíme, opepříme a vaříme zvolna asi 40 minut. |
3 | Před podáváním vyjmeme bylinky a jednotlivé porce ozdobíme posekaným chmýřím z fenyklu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.