Krůtí řízky s broskví se smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí řízky s broskví se smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58076 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Kompot broskvový |
600 g | Krůtí prsa |
60 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Na šunku | |
---|---|
50 g | Máslo čerstvé |
250 g | Šunka dušená |
Na omáčku | |
150 ml | Šlehačka |
0,3 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 185,8mg |
Draslík | 526,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 9,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krůtí prsa, Sůl, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor), Máslo čerstvé, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Šlehačka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí řízky s broskví se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso rozkrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Broskve vyjmeme z nálevu, necháme okapat, šunku krájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme na jemno. |
2 | Maso z obou stran osmažíme na másle spolu s broskvemi. Poté je vyjmeme, výpek odložíme. |
3 | Na omáčku vaříme na mírném plameni do zhoustnutí víno se smetanou a solí. |
4 | V mezičase rozložíme řízky na pekáč, položíme na ně broskve, překryjeme plátky sýra a podlijeme výpekem. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a maso zapékáme, až sýr zezlátne. V másle osmažíme šunku do zlatova a držíme v teple. |
5 | Řízky podáváme přelité vinnou omáčkou, posypané petrželovou natí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.