Skopové řízky se smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové řízky se smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58080 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 polévková lžíce | Ocet |
0,5 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo vepřové škvařené |
600 g | Skopová kýta |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Vývar zeleninový |
300 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 41,7mg |
Draslík | 350,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 599,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Paprika mletá sladká, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Skopová kýta, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet, Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové řízky se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Skopové maso očistíme, zbavíme případného tuku a rozkrájíme na řízky. Cibuli pokrájíme nadrobno. |
2 | Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a na sádle smažíme z obou stran do zlatova. Během smažení k masu přidáme cibuli, aby lehce zezlátla. Na závěr maso posypeme mletou paprikou, promícháme, zalijeme horkým vývarem a dusíme, až je maso měkké. |
3 | Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Do šťávy zašleháme smetanu, ve které jsme rozšlehali mouku. Přidáme cukr, ocet a omáčku provaříme. |
4 | Řízky podáváme přelité smetanovou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.