Recept

Jelení řízky na víně se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 58081
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
2 ks Bobkový list
80 g Celer bulvový
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
600 g Jelení kýta
40 g Mouka pšeničná hladká
80 g Mrkev kořen
0,5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
150 ml Víno červené
400 ml Vývar zeleninový
1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 680kJ
7% Sacharidy 26 g
9% Tuky 7 g
66% Sodík 1 g
89% Bílkoviny 50 g

Jelení řízky na víně se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Jelení kýtu odblaníme, rozkrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Cibuli pokrájíme nadrobno. Očištěnou kořenovou zeleninu krájíme na nudličky. Spařená rajčata oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme semínka. Česnek rozdrtíme, bazalkové listy a petrželovou nať nasekáme nadrobno.

2

Řízky obalíme v mouce, z obou stran smažíme na sádle do zlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli s česnekem, přisypeme mletou papriku a chvilku zarestujeme. Poté k cibuli vrátíme řízky, zalijeme vínem, vývarem, přidáme bobkové listy a dusíme. Když je maso téměř měkké, vmícháme kořenovou zeleninu a dodusíme. Na závěr přidáme rajčata i bazalku.

3

Řízky podáváme polité omáčkou a posypané petrželovou natí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept