Jelení řízky na víně se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení řízky na víně se zeleninou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 58081 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 ks | Bobkový list |
80 g | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
600 g | Jelení kýta |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
80 g | Mrkev kořen |
0,5 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
80 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno červené |
400 ml | Vývar zeleninový |
1 polévková lžíce | Vepřové sádlo škvařené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 118,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jelení kýta, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení řízky na víně se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Jelení kýtu odblaníme, rozkrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Cibuli pokrájíme nadrobno. Očištěnou kořenovou zeleninu krájíme na nudličky. Spařená rajčata oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme semínka. Česnek rozdrtíme, bazalkové listy a petrželovou nať nasekáme nadrobno. |
2 | Řízky obalíme v mouce, z obou stran smažíme na sádle do zlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli s česnekem, přisypeme mletou papriku a chvilku zarestujeme. Poté k cibuli vrátíme řízky, zalijeme vínem, vývarem, přidáme bobkové listy a dusíme. Když je maso téměř měkké, vmícháme kořenovou zeleninu a dodusíme. Na závěr přidáme rajčata i bazalku. |
3 | Řízky podáváme polité omáčkou a posypané petrželovou natí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.