Recept

Čoko-nočky v čokoládové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 41 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 21 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 58082

Ingredience

Omáčka
150 g Cukr třtinový
85 g Kakao
1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tresť vanilková
Knedlíčky
60 g Cukr krupice
2 kávová lžička Kakao
1 polévková lžíce Kypřící prášek do pečiva
0,8 dl Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tresť rumová
0,5 kávová lžička Tresť vanilková
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 667 kcal
Kilojoule 2 790kJ
29% Sacharidy 104 g
29% Tuky 22 g
14% Sodík 283 mg
26% Bílkoviny 15 g

Čoko-nočky v čokoládové omáčce postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme omáčku: do vyšší nádoby nasypeme 150 g třtinového cukru, kakao, přidáme lžičku Maizeny, špetku soli, lžíci másla, lžičku vanilkové tresti, vše promícháme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Směs nalijeme do větší teflonové pánve, za stálého míchání pomalu přivedeme k varu. Poté omáčku odstavíme z plotny.

2

Připravíme knedlíčky: do mísy nasypeme 60 g krupicového cukru, smícháme s 250 g prosáté hladké mouky s kypřícím práškem do pečiva, lžičkou soli a 2 lžičkami kakaa. Směs promícháme, přidáme do ní 0,8 dl mléka, 3 lžíce vlahého rozpuštěného másla, vyšlehané vejce, 0,5 lžičky vanilkové tresti a 0,5 lžičky rumové tresti. Znovu vše promícháme a ruční metlou vše vyšleháme (šleháme přibližně minutu).

3

Omáčku postavíme na plotnu a opětovně ji zahřejeme. Jakmile přijde k varu, lžící vykrajujeme z těsta knedlíčky a vkládáme je do omáčky. Omáčku s knedlíčky zakryjeme poklicí, pomalu vaříme 20 minut, občas promícháme.

4

Čoko-nočky s omáčkou rozdělíme do misek a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept