Recept

Řízky z divočáka na cibuli

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (85%)
ID receptu: 58083
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
600 g Kančí kýta
2 špetka Kmín drcený
40 g Mouka pšeničná hladká
0,3 kávová lžička Nové koření mleté
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
60 g Sádlo vepřové škvařené
50 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 425 kcal
Kilojoule 1 777kJ
4% Sacharidy 13 g
34% Tuky 26 g
27% Sodík 533 mg
68% Bílkoviny 38 g

Řízky z divočáka na cibuli postup přípravy receptu:

1

Kančí kýtu očistíme, rozkrájíme na řízky a naklepeme. Cibuli pokrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky. Koření promícháme.

2

Řízky posypeme směsí koření, osolíme, obalíme v mouce a na sádle smažíme z obou stran do zlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, vrátíme zpět řízky, zalijeme horkým vývarem a na mírném plameni podusíme do měkka.

3

V mezičase usmažíme slaninu do křupava, škvarečky vyjmeme, tuk upotřebíme jinak.

4

Řízky podáváme přelité šťávou a posypané škvarečky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept