Kančí řízky s játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí řízky s játry
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58085 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
200 g | Játra kuřecí |
600 g | Kančí kýta |
0,3 kávová lžička | Kmín mletý |
50 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 187,5mg |
Draslík | 212,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Játra kuřecí, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí kýta, Kmín mletý, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí řízky s játry postup přípravy receptu:
1 | Kančí kýtu očistíme, nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, zaprášíme mletým kmínem a potřeme prolisovaným česnekem. Maso zakapeme olejem a necháme alespoň hodinu marinovat. Cibuli pokrájíme na kolečka, očištěná játra rozkrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Citron krájíme na plátky, máslo na lístky. |
2 | Odleželé maso na mírném plameni smažíme z obou stran do zlatova. Poté řízky vyjmeme, poklademe plátky citronu, lístky másla, naskládáme do pekáče a v mírně zahřáté troubě držíme v teple. |
3 | Ve výpeku zpěníme cibuli, přidáme játra a osmažíme je. |
4 | Řízky podáváme s játrovou směsí a sypeme natí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.