Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 58085
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Citrony
200 g Játra kuřecí
600 g Kančí kýta
0,3 kávová lžička Kmín mletý
50 g Máslo čerstvé
30 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Sádlo vepřové škvařené
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 952kJ
2% Sacharidy 7 g
43% Tuky 32 g
7% Sodík 135 mg
74% Bílkoviny 42 g

Kančí řízky s játry postup přípravy receptu:

1

Kančí kýtu očistíme, nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme, zaprášíme mletým kmínem a potřeme prolisovaným česnekem. Maso zakapeme olejem a necháme alespoň hodinu marinovat. Cibuli pokrájíme na kolečka, očištěná játra rozkrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Citron krájíme na plátky, máslo na lístky.

2

Odleželé maso na mírném plameni smažíme z obou stran do zlatova. Poté řízky vyjmeme, poklademe plátky citronu, lístky másla, naskládáme do pekáče a v mírně zahřáté troubě držíme v teple.

3

Ve výpeku zpěníme cibuli, přidáme játra a osmažíme je.

4

Řízky podáváme s játrovou směsí a sypeme natí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept