Skopové řízky na majoránce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové řízky na majoránce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 58088 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
350 ml | Hovězí vývar základní |
3 polévková lžíce | Majoránka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
600 g | Skopová kýta |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 119,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 121,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí vývar základní, Majoránka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové řízky na majoránce postup přípravy receptu:
1 | Skopovou kýtu odblaníme, zbavíme případného tuku, rozkrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a obalíme v majoránce. |
2 | Řízky usmažíme z obou stran na sádle do zlatova. Poté je vyjmeme a držíme na teple. Výpek zaprášíme moukou, zarestujeme. Následně zašleháme vývar a na mírném plameni za stálého míchání povaříme alespoň 10 minut. |
3 | Řízky podáváme přelité omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.