Srnčí řízky na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí řízky na víně
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 58089 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
600 g | Srnčí kýta |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 ml | Víno červené |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 127,8mg |
Vláknina | 33,1mg |
Vitamín A | 2,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Srnčí kýta, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí řízky na víně postup přípravy receptu:
1 | Srnčí kýtu očistíme, odblaníme a rozkrájíme na řízky. Poté je naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Řízky z obou stran smažíme na másle, až je maso měkké. K masu přilijeme víno, na mírném plameni dusíme, až se víno o třetinu zredukuje. |
Poznámka
Servírujeme teplé.