Tažin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tažin
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5809 |
Ingredience
0,5 kg | Brambory |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
0,5 kg | Kuřecí prsa |
0,5 kg | Mrkev kořen |
1 hrst | Olivy černé |
4 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kg | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 33,8mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 100,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Kmín celý, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tažin postup přípravy receptu:
1 | Očistíme zeleninu a brambory, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. |
2 | Necháme v hrnci zesklovatět nakrájenou cibuli. |
3 | Poté přidáme drůbeží maso a všechnu zeleninu do tvaru pyramidy. |
4 | Nejdříve dáváme tvrdou zeleninu, nakonec rajčata. |
5 | Osolíme a opepříme, pod pokličkou dusíme 90 minut. |