Recept

Srnčí řízky obalované

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 58093
Kategorie: Maso

Ingredience

1,5 polévková lžíce Citronová šťáva
60 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká
70 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
60 ml Šlehačka
600 g Srnčí kýta
80 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 087kJ
5% Sacharidy 20 g
30% Tuky 22 g
18% Sodík 355 mg
92% Bílkoviny 52 g

Srnčí řízky obalované postup přípravy receptu:

1

Srnčí kýtu očistíme, rozkrájíme na plátky a naklepeme, máslo rozpustíme, vejce rozšleháme se smetanou.

2

Řízky osolíme, opepříme, v míse zakapeme citronovou šťávou a přelijeme rozpuštěným máslem. Pod fólií necháme řízky odležet.

3

Poté řízky obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme na oleji z obou stran.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept