Srnčí řízky obalované - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí řízky obalované
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58093 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
60 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
70 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
60 ml | Šlehačka |
600 g | Srnčí kýta |
80 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 140,7mg |
Draslík | 62,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Šlehačka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí řízky obalované postup přípravy receptu:
1 | Srnčí kýtu očistíme, rozkrájíme na plátky a naklepeme, máslo rozpustíme, vejce rozšleháme se smetanou. |
2 | Řízky osolíme, opepříme, v míse zakapeme citronovou šťávou a přelijeme rozpuštěným máslem. Pod fólií necháme řízky odležet. |
3 | Poté řízky obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme na oleji z obou stran. |
Poznámka
Servírujeme teplé.