Jehněčí na zeleném pepři - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na zeleném pepři
Jehněčí na zeleném pepři
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 58106 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Jehněčí maso |
10 g | Kari |
5 g | Koření pěti vůní |
10 ks | List pepřovník |
80 ml | Olej sezamový |
150 g | Paprika červená |
150 g | Paprika zelená |
150 g | Paprika žlutá |
40 g | Pepř zelený mletý |
125 ml | Vývar jehněčí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 277,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 32,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 148,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej sezamový, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Koření pěti vůní, Pepř zelený mletý, Vývar jehněčí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kari, List pepřovník nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí na zeleném pepři postup přípravy receptu:
1 | Ve woku rozpálíme olej a jehněčí maso nakrájené na nudličky opečeme ze všech stran na prudkém ohni asi 3 minuty. Posypeme kari a kořením pěti vůní, vyjmeme a uchováme v teple. |
2 | Na výpeku v pánvi osmahneme papriky nakrájené na proužky, přidáme zelený pepř, podlijeme vývarem a necháme 3 minuty dusit. Vrátíme zpět maso, vmícháme nasekané pepřové listy a ještě 4 minuty podusíme. |