Jednoduchý recept

Sterilizované broskve ve vlastní šťávě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58107
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

1 kg Broskve
200 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 194 kcal
Kilojoule 812kJ
14% Sacharidy 49 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 0 mg
3% Bílkoviny 2 g

Sterilizované broskve ve vlastní šťávě postup přípravy receptu:

1

Broskve omyjeme, rozřízneme na půlky a vybereme pecky. Střídavě skládáme do suchých sklenic broskve řeznou plochou dolů, zasypeme je cukrem, poté navršíme opět broskve. Skládání vrstev opakujeme až do naplnění sklenic. Povrch v každé sklenici zalijeme lžící horké svařené vody. Ihned zavíčkujeme a naskládáme do sterilizačního hrnce s vodou, sterilizujeme při 90 stupních po 20 minut.

2

Potom vyndáme z vody, necháme vychladnout a uskladníme na tmavé chladné místo.

Poznámka

V návodu na přípravu kompotu jsou uvedeny dávky na jednu 0,7 dl sklenici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept