Jednoduchý recept

Nemíchaná švestková povidla

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58109

Ingredience

2,5 kg Cukr krupice
0,1 dl Ocet
12 kg Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

77% Kalorie 1,520 kcal
Kilojoule 6 360kJ
108% Sacharidy 387 g
4% Tuky 3 g
0% Sodík 3 mg
15% Bílkoviny 8 g

Nemíchaná švestková povidla postup přípravy receptu:

1

Zralé, omyté a vypeckované švestky dáme do nízkého širokého hrnce. Posypeme cukrem, zalijeme octem, dobře promícháme, přiklopíme poklicí a necháme celou noc v hrnci. Následovně postavíme na sporák a bez míchání přivedeme k varu. Švestky vaříme hodinu na prudkém ohni, poté oheň snížíme a pomalu necháme na mírném ohni probublávat dalších 5 hodin.

2

Povidla stáhneme ze sporáku, promícháme a ještě horká naplníme do sklenek, které ihned zavíčkujeme. Naskládáme je do sterilizačního hrnce s vodou a sterilizujeme 15 minut. Vyndáme je z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladném, tmavém místě.

Poznámka

Při připravě povidel se traduje, že bychom je neměli ochutnávat, ani nijak jinak se jich dotýkat. V návodu není započtena doba (celá noc), kdy švestky procházejí sladem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept