Vepřová krkovička v kapustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová krkovička v kapustě
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58112 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Kapusta |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo škvařené |
60 g | Slanina vepřová |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 kg | Vepřová krkovička |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 65,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 4,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kapusta nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová krkovička v kapustě postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso rozkrájíme na plátky, osolíme a v kastrolu na rozpáleném sádle rychle po všech stranách opečeme. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Do sádla vložíme drobně pokrájenou cibuli. Necháme ji zrůžovět, přidáme polovinu mouky, podlijeme vodou, osolíme, krátce povaříme, vrátíme maso, zakryjeme pokličkou a dusíme do měkka. |
2 | Kapustu rozebereme, vypereme a necháme okapat. Seřízneme žebra, nakrájíme na proužky, vhodíme do vařící osolené vody, uvaříme a scedíme. |
3 | V kastrole rozpustíme rozkrájenou slaninu, na které necháme zpěnit zbylou mouku, zalijeme vodou, povaříme, vmícháme uvařenou kapustu, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a znovu chvíli povaříme. |
4 | Na talíře upravíme plátky masa, přelijeme omáčkou a obložíme kapustou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.