Jednoduchý recept

Rajčatová marmeláda s jablky a hrušky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58114
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

15 kg Cukr krupice
30 g Gelfix Extra
600 g Hrušky
500 g Jablka
500 g Rajčata
1 dl Voda pitná
1 balení Cukr vanilka

Nutriční hodnoty jedné porce

298% Kalorie 5,871 kcal
Kilojoule 24 565kJ
421% Sacharidy 1,516 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 18 mg
2% Bílkoviny 1 g

Rajčatová marmeláda s jablky a hrušky postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme na kousky, které dáme do hrnce. Omytá jablka a hrušky rozřízneme na půlky, odstraníme jádra, nakrájíme na kousky a přidáme do hrnce k rajčatům. Na mírném ohni, za občasného promíchání ovoce rozvaříme. Podle potřeby přilijeme naběračku vody. Rozvařené rajčata a ovoce mixérem rozmixujeme, propasírujeme přes síto a vlijeme opět do hrnce. Přisypeme vanilkový a krupicový cukr, Gelfix a povaříme za častého míchání do rozpuštění cukrů.

2

Horkou marmeládou naplníme suché a teplé sklenice, které ihned zavíčkujeme a poklademe víčky dolu na 10 minut. Potom obrátíme, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept