Švýcarské vepřové maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švýcarské vepřové maso
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58115 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Paprika žlutá |
1 polévková lžíce | Rajčatový protlak |
60 g | Sádlo škvařené |
100 ml | Šlehačka |
600 g | Špagety, Makarony vařené |
2 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 kg | Vepřové maso libové |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 153,0mg |
Draslík | 73,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 7,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika žlutá, Sádlo škvařené, Špagety, Makarony vařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Sýr Ementál (Primátor), Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rajčatový protlak, Šlehačka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Švýcarské vepřové maso postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso nakrájíme na špalíčky, osolíme a v kastrolu na rozpáleném sádle rychle ze všech stran opečeme. Do sádla k masu přidáme drobně pokrájenou cibuli, trochu ji osmahneme, zaprášíme paprikou, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou, přisolíme, zakryjeme pokličkou a dusíme do měkka. |
2 | Mouku rozmícháme ve smetaně, přilijeme k masu a povaříme. |
3 | Na talíři ze špaget vytvoříme věnec, pokropíme rozpuštěným máslem a posypeme strouhaným sýrem, doprostřed upravíme maso s omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.